Биография

ГЕОГРАФИЯ

Идеята за Антифриз се роди тогава, когато с бай шишо Кольо брадатия зевзек или накратко завреният зет у Каспичанско бехме да заваряме на гоуфо радиатора, собственост на Кольо Дългия уй. Не щеш ли от веднъж бай чичо Кольо брадатия зевзек обърка шушето рикия с една пълна догоре бутилка Антифриз, която бех приготвил за радиоторо, и го гаврътна на екс. Тва беше лето 1988-мо, те от тогаз човекът спи зимъска без да се завива.

И те тика започнайме да свириме с едни потрошени китари фолк-хипстър-вегън-феминист-пънк кор. Бе накратко арна музика, песни за маса. Освен че изпъкваме с гиздавост, освен че сичкото парче е оригиналдЪ адибас от турския пазар, ами на всичкото отгоре не мом и мно да свирим. И що с тва изпъкваме ли? Еми, вижте всички други групи колко са добри, свирили по 102 часа на ден, звучат перфектно, а като чуеш нас.. да речем че всеки концерт звучи различно. Е в това се корени професионализмът ни – липсата на такъв.

А сега по-сериозно (демек за медиите):

Съдбата ни събра далече от покрайнините на града – там, където урбанизацията среща дивата природа. Там, където незаконно се вари безакцизна ракия; там, където се продават престъпно домати и краставици на тротоара, непроверени от държавните инспекции. Там, където парите са малко и се изкарват с честен труд и мръсни ръце, а пътищата – черни и чакълени, тук-там с някое кравешко произведение.
Събрахме се, предварително посръбнали, най-видните учиндолски трубадури, пияници, зевзеци и простаци, за да възпеем в одична нота най-милото си: земята, която ражда; торът, който подхранва; трудът, който подмладява и сливовата, която дава кураж да вършим всичко това. Макар и заобиколени от полета, решихме да търсим и нашето поле за изява и в големия град!  Тук при нас никой не го интересува дали пушиш цигари Кент и дали ядеш бонбонки Тик-Так! Налагаш ботушите и всички сме едно цяло, един организъм.

Група Aнтифриз е създадена през 2011г. от съучениците тогава Вильо и Никола. Преди Антифриз Вильо е бил част от дет-метъл формацията „Death Roll“, когато с Никола решават да създадат пънк групата „Коалиция за умствено развитие“ (после сменят името на Антифриз) с цел да се създават авторски парчета. Раждат се парчетата „На село“ и „Магазин“. Стилът е микс от пънк, ска, метъл, фолк и други елементи. Първият концерт е през 2013г. в бар Фенс, София. През 2014 и 2016г са част от „Полинеро Рокфест“. Следват чести смени на персонала докато не се спряха на следния:

СЪСТАВ

ВИЛЬО МАНЕКЕНА

На първия ден Бог създаде Вильо Манекена – изработен от мускули и тестостерон, изваян по Божие подобие, за да не може дори и мъж да му устои. Напомпан с чар и сексапил, той успешно манипулира Вселената в свой интерес. Разказват, че като се родил моментално хванал една мини електрическа китара и започнал да бичи супер мощните сола, а акушерките се подмокрили. След това облякъл мини кожено яке и отлетял с мини чопър незнайно за къде.

Ръст: Тамън

Тегло: Растящо

Цвят очи: Говнено-зелени

Коса: Чорлава

Девиз: Няма стига, спермата пристига

Зодия: Бидон

Любим филм: Busty mom seduces son 6

Любим музикален изпълнител: Джена

Любима песен: Плава циганка

Какво харесваш в себе си: Коремът

Какво не харесваш в себе си: Коремът

3 думи, които ви описват: сух, сух, сух

 

НИКОЛА ДЪЛГИЯ

На втория ден Бог създаде Кольо Дългия – той е нещо като архитектурното чудо на самия Създател, решил да види колко нависоко може да построи един човек. За да може да пази равновесие толкова висок човек, трябвало е да постави някъде в него някаква тежест за баланс. Именно за това Той му направил търбух с капацитет 3 кила ракия, 2 каси бири, 2 тарелки кебапчета и една шопска салата. Като малък бил паднал в казана с ракия – единственото обяснение за оцеляването му е, че е прероденият бог Дионис.

Ръст: Гоуем

Тегло: На кантара пише: to be continue

Цвят очи: Според количеството алкохол

Коса: Мазна

Девиз: Да ми е широко около връта и тясно около хуя

Зодия: Алкохолик

Любим филм: Смело с ръце

Любим музикант: Хисарския поп

Любима песен: Трепни

Какво харесваш в себе си: Себе си

Какво не харесваш в себе си: Немам втори черен дроб

3 думи които ви описват: Голем, пийняк, хамалин

ПАВЕЛ САКСА

На третия ден Бог създаде Барабата от гара Кричим. Осмо поколение комунист-масон ельоменат. Малко се знае за тази мистериозна личност. Разказват, че се е родил на 40 години, а белодробната му функционалност наподобявала компресор с мощност 8 атмосфери. Преди е работил в автосервиз, надувайки гуми с уста, забавлявайки местните автомонтьори за жълти стотинки.

Ръст: 85kg.

Тегло: 180cm

Цвят очи: Svetla

Коса: Zelen

Девиз: Vodolei

Зодия: Hlqb i mir

Любим филм: Morton Feldman

Любим музикант: Bqlo slunce na pustinqta

Любима песен: Nqmam

Какво харесваш в себе си: Muzikata

Какво не харесваш в себе си:  Klarinet, Kasket i Dodekafoniq

3 думи които ви описват: Vsichko

ВАСКО МЕХАНИК

На четвъртия ден Бог решил да си почине ама бил в настроение и най-накрая създал тъпанджия, който да уйдисва на гореспоменатите уродоглави разбойници – Васко Механикъ (aka ‘чоВаско, Васко Механата) Инженер на двигатели с вътрешногорене с неограничена мощност, притежава черен дроб с размерите на син кит. Принципно пее чат пат, ма ся го било срам.

Ръст: 140 исполин

Тегло: 90 солиден

Цвят очи: Небесно-кафяв

Коса: Тук-там (повече по КУРема и цепката)

Девиз: Нянки в сурата, сикиш в главата

Зодия: Долей

Любим филм: The Breast Worship

Любим музикант: Хана Монтана, Роси Кирилова, Развигор Попов, Джена

Любима песен: Батальона, Вълкът и седемте козлета, 234, Шакъдъм

Какво харесваш в себе си: Как се барам по мъдете

Какво не харесваш в себе си:  Често са ми заети ръцете

3 думи които ви описват: Дебел, космат, олигофрен

 

БОНУС

Какво беше чувството да се срещнете с легендарния Сър Стенли Ройс?
Това не е нещо, което може да се опише със слово, но мисля че, най-близката дефиниция е като да срещнеш Исус Христос. Чувствахме се като поклонници, буквално изминали стотици километри, за да се докоснем до тази чудотворна икона за здраве и късмет. От безценните му съвети и идеологии всички успяхме да открием щастието и смисъла на живота си.

Откъде черпите вдъхновение за песните си?
Вдъхновението ни е доста сложен и строго емпиричен процес, което идва като Просветление отвъд облаците, но за да се постигне това духовно състояние, подобно на изпаднал в транс будист, трябва стриктно да се спазват следните направления:

Първо, сяда се на маса – препоръчително кръгла. По този начин чакрите са ни свързани, а и винаги има допълнително място и за още един лумпен.

Второ – сипва се блага ракия между 35-45 градуса.

Трето – Когато, след известно време, вместо запетая започнем да използваме псувня, това е знак, че можем да започнем с творенето.

Какво ви крепи като банда?
Ами просто е – Кольо Дългия ми дължи пари, отделно той дължи на Кольо Тейлъра, следователно посмъртно няма как да се скараме, защото не е в наш интерес. Същите взаимоотношения имат басистът и барабанистът – единия ремонтирал пералнята на другия и още чака да му плати.

Защо точно АНТИФРИЗ?
Веднъж свирихме в една толкова студена репетиция, че басистът трябваше да друса кючеци, за да не замръзне. Кольо Дългия, тогава, афектиран от сибирския мраз, възкликна: “Другия път да си носите всички по едно шише антифриз“. Именно тогава възпяхме калориферът като най-стойностното човешко изобретение.

Дойде време и за последният ни въпрос. Кажете нещо на феновете ви и читателите ни. Какво е вашето послание за тях?
Да се веселят, да пият, да се ебат (в гъзъ) – секса е здраве, чикията – също. Не всичко е Шишо Бакшишо на тоя свет. Трябва и малко рахат да има.

 

Бонус №2:

Единайсетте Стенли Ройсови заповеди:

 1. Аз съм Стенли Ройс, сър твой, да нямаш други сърове освен Мене.
 2. Не изговаряй напразно името на Съра (или на роднините си).
 3. Помни да осветяваш Бойко Борисов, ГЕРБ и Левски.
 4. Почитай майка си, баба си, дядо си, стринка си, леля си, вуйна си, и целия род ги почитай.
 5. В дясната ръка уя, в лявата сешоара – сушиш и вкарваш.
 6. Вадети хуя – не го дръжте да се вмирисва.
 7. Ибеш, ни ибеш – на хуя времито минава.
 8. Ако не й го даваш сух, тя отива да прави свирки на гарата за 2лв.
 9. Не пожелавай дурмона на ближния си.
 10. Не пожелавай сикиша на ближния си.
 11. Като има вакум, тя фърля боба.