Интервю

Антифриз пуснаха бунтарско лирик-видео „Демокрация“

„Това е нашият начин да изразим недоволството си“, заявяват от групата

Пловдивската група Антифриз представи своето първо лирик-видео. То е към песента „Демокрация“, която е част от дебютния им албум „Коалиция за Умствено Размразяване“.  Клипът вече може да бъде гледан в YouTube канала на групата Антифриз Official.

Въпреки, че се набляга на текста, клипът е изключително динамичен и изобилства от кадри, които иронизират комунистическия строй и показват бунтове и полицейско насилие. Разбира се, Антифриз остават верни на себе си, и са включили няколко кадъра, които ярко контрастират с останалата част от клипа, но са типично олицетворение на голяма част от българското население.

Решението на бандата за създаване на видеото идва след многобройните скандали, които разлагат социалната плът на обществото, както и все по-голямата корупция, обзела цели прослойки от България и стигаща до върха на властта.

„Решихме, че песента трябва да стигне до повече хора, защото кореспондира с обществените нагласи. За това със съдействието на нашия приятел Васил Димитров и Wake Media се заехме и създадохме този клип.  Искаме специално да благодарим на Васил, защото без него видеото трудно щеше да бъде факт. Да, парчето е гневно, също като всички хора в страната ни, които се чувстват безсилни срещу авторитарната власт, която се упражнява над нас в момента“, заявява фронтменът на групата Велизар.

“Не може да оставим примиренчеството да стане част от нас. Трябва да приемем, че животът тук може да бъде много по-хубав за нашите родители, деца и приятели. Не може да седим и да чакаме нещата да се оправят, ще трябва да си извоюваме свободата. Ние сме творци и това е нашият начин да изразим недоволството си“, допълва певецът.

На въпрос защо са избрали лирик-видеото като формат за „Демокрация“, от групата отговарят така:

„Ако се загледате в нашите клипове, ще видите, че всеки един от тях е различен от останалите. Това е наша същност – да представяме всеки път нещо различно, нещо, което не сме правили. В нашия репертоар ние нямаме лирик-видео и решихме да заложим на него. В момента този формат е популярен в целия свят, а и смятаме, че тази песен е много подходяща за него – изключително бърза, динамична, в резултат на което сме единодушни, че крайният продукт се получи супер. Надяваме се и всички останали да го приемат добре, защото те са главните герои в песента.“

Гледайте клипа към “Демокрация” в официалния YouTube канал на Антифриз:

Абонирайте се  за канала на групата, за да следите всички новости около дейността: https://www.youtube.com/channel/UClhXMr_fG0vOPVTFHW6YSkg

Антифриз с премиера на новия си клип, бунтуват се срещу системата

Това е отговорът им на политическите скандали и злоупотреби

Група Антифриз приключи работата по новия си лирик клип. Той е към песента „Демокрация“, която е част от дебютния им албум „Коалиция за Умствено Размразяване“. Премиерата му ще се състои този четвъртък (27.09.2018) в YouTube канала на групата Антифриз Official.

Парчето е от ранните години на бандата, когато момчетата са свирили само суров пънк, а текстът му е с подчертана анти-политическа насоченост. Разгневени от корупцията по най-високите етажи на властта и неспирните скандали, музикантите решават да вдъхнат нов живот на песента, която днес е по-актуална от всякога.

„Накъдето и да се обърнем виждаме корупция, лъжи и злоупотреба с власт. И това тръгва от нас – народа, и така до най-високопоставените ни политици. За да променим системата първо трябва да променим себе си – да разберем на първо място, че държавата сме ние, да спрем да посочваме, да поемем вина за случващото се и следователно да предприемем мерки преди да е станало късно. Музиката е нашият инструмент, чрез който заявяваме несъгласието си с тези модели на мироглед и възпитание.“ –  заявява фронтменът на групата Велизар.

Можете да се абонирате за YouTube канала на Антифриз, където ще бъде качено видеото: https://www.youtube.com/channel/UClhXMr_fG0vOPVTFHW6YSkg

Ревю на албума от НРБ по Радио Ерекция

Чуйте ревюто на Валентин Янков, водещ на предаването Неделен Рок Блок , излъчващо се всяка неделя от 18:00ч. по Радио „Реакция“ .

Ревюто представлява индивидуалното преживяване на водещия, оценено от призмата му като фен и като строг критик. Изпълнено с градивна критика, водещият казва доста истини и успява дори да вникне в психиката на създателите на творбите. Ревюто заслужава да се чуе, защото, както Валентин се изрази: „К.У.Р.-ът е индивидуално преживяване.“ Благодарим ви за честното ревю, то ще ни помогне и занапред в бъдеще!

Харесайте Неделен Рок Блок  и Радио „Реакция“ във Фейсбук!