Новини

Чуйте запис на Антифриз в радио Реакция!

Току що нашите приятели от радио Реакция ни изпратиха запис от самопоканата на Вильо в студиото им, където си говорим за новата песен и какво означава „мъжка кифла“, за рязката смяна на стила, за новия член на групата, за предстоящото ни участие на BG Music Festival и за това, че ще свирим на плейбек. Говорим за бъдещите си планове и за общото състояние на българската музика и държава. Обсъдихме и въпросите, които водещите задават, когато свършват… въпросите. Приятно слушане!

Слушайте Антифриз на живо по радио Реакция тази неделя!

Утре вечер от 19:00ч. не забравяйте да си пуснете радио Реакция, където специален гост в предаването Неделен Рок Блок на радио Реакция ще бъде Вильо – стискайте палци (като цяло) да не е толкова спечен, колкото беше в BG ON AIR с Никола и да предостави малко по-стойностна и интересна информация (редакция от поканения гост: това много зависи от това дали този път ще успея да се нАспя). Бихме благодарили на радио Реакция за поканата, но този път (както и почти всеки път) се самопоканихме, за това благодарим на себе си! Не ни е новост да се бутаме като циганчета за безплатни банички и изобщо не ни е срам от това. Всъщност с водещите от радиото сме от дълги години приятели и за това просто отиваме да се видим с тях, да пием по една бира и да си говорим за участието ни в BG Music Festival и други готини неща – също така и който има интерес, ще има възможност да чуе нещо малко по-интересно и забавно от предишното интервю. Започваме в 19:00ч. и може да ни слушате на този линк: http://www.reakcia.net/

Също така, на 27 май се самопоканихме при Гурко по Z-Rock! Там участието ни ще започне в 21:00ч. Повече информация скоро в нашия уебсайт.

Слушайте предишни интервюта на Антифриз по Неделен Рок Блок:

Гледайте запис на Антифриз в BG ON AIR!

Eто какво пишат за нас репортерите от Bulgaria ON AIR:
„Музикантите от група „Антифриз“ успяват да раздвижат хората и кръвта им с танци, за да не замръзнат умовете им при ниските температури. Още по-колоритна е новата им песен – „Мъжка кифла“, в която бандата иронизира консуматорските ценности.

„Това е стара песен, която опитваме да направим от много години. Идеята за песента е много стара, бяхме още ученици. Най-накрая се престрашихме, че можем“, споделиха басистът Велизар Телбийски и китаристът Никола Трифонов в „България сутрин“.

И признаха, че звученето на новото парче е много по-различно от това, което групата свири, тъй като принципно залагат на тежкото звучене. В новата им песен има елементи от рап, фънк и джаз. А текстът обрисува мъжете, които не се интересуват от бъдещето, а само от това да консумират и парадират с парите на родителите си.

„Беше ми изключително трудно да се науча да рапирам и да свиря едновременно“, каза Велизар Телбийски пред Bulgaria ON AIR.“

Видеото може да гледате от този линк: https://www.bgonair.bg/lyubopitno/2019-05-07/grupa-antifriz-ironizira-maminite-sincheta-s-pesenta-mazhka-kifla