Видео

BG Music Festival през очите на групата

Гледайте най-новия сери-ял на Антифриз, който е сниман с картоф. В първия пилотен епизод ще видите как протече първия ден на фестивала за групата – пристигането, репетицията, допълнителната подготовка и коментарите след изпълнението ни. Забава за цялото семейство!

Гледайте новия клип на АНТИФРИЗ – Мъжка кифла!

Новата песен на Антифриз „Мъжка кифла“ вече е факт! Клипът към нея вече може да бъде гледан в ефира на BG Music Channel и в YouTube канала на телевизията.

Както преди дни от групата съобщиха, парчето е създадено специално за участието им на националния BG Music Festival, който ще се проведена  7 и 8 юни в Летния театър в град Сандански. Пловдивчаните бяха избрани да участват в категория „Рок“ измежду над 150 кандидати.

Можете да подкрепите песента на Антифриз във фестивала, като гласувате за нея в сайта на BG Music Channel тук: https://bgmusic.tv/chart/bg-music-festival-2019/

Участникът с най-много гласове ще получи специалната награда на телевизионните зрители.

„Мъжка кифла“ е своеобразното продължение на „BG мома“, но в малко по-различно звучене. В центъра на песента обаче отново е иронията към натрапените консуматорски ценности, обхванали огромна част от обществото ни.“, споделя китаристът на групата Никола.

„Ще се радваме да спечелим както наградата за рок изпълнение, така и наградата на телевизионния зрител чрез гласуването в сайта. За нас това ще бъде знак, че сме свършили добре работата си и сме зарадвали своите фенове“, допълни още музикантът.

“Мъжка кифла” е първата песен на Антифриз след издаването на дебютния им албум “Коалиция за умствено размразяване”.

Можете да гледате клипът към нея на този линк:

Антифриз пуснаха бунтарско лирик-видео „Демокрация“

„Това е нашият начин да изразим недоволството си“, заявяват от групата

Пловдивската група Антифриз представи своето първо лирик-видео. То е към песента „Демокрация“, която е част от дебютния им албум „Коалиция за Умствено Размразяване“.  Клипът вече може да бъде гледан в YouTube канала на групата Антифриз Official.

Въпреки, че се набляга на текста, клипът е изключително динамичен и изобилства от кадри, които иронизират комунистическия строй и показват бунтове и полицейско насилие. Разбира се, Антифриз остават верни на себе си, и са включили няколко кадъра, които ярко контрастират с останалата част от клипа, но са типично олицетворение на голяма част от българското население.

Решението на бандата за създаване на видеото идва след многобройните скандали, които разлагат социалната плът на обществото, както и все по-голямата корупция, обзела цели прослойки от България и стигаща до върха на властта.

„Решихме, че песента трябва да стигне до повече хора, защото кореспондира с обществените нагласи. За това със съдействието на нашия приятел Васил Димитров и Wake Media се заехме и създадохме този клип.  Искаме специално да благодарим на Васил, защото без него видеото трудно щеше да бъде факт. Да, парчето е гневно, също като всички хора в страната ни, които се чувстват безсилни срещу авторитарната власт, която се упражнява над нас в момента“, заявява фронтменът на групата Велизар.

“Не може да оставим примиренчеството да стане част от нас. Трябва да приемем, че животът тук може да бъде много по-хубав за нашите родители, деца и приятели. Не може да седим и да чакаме нещата да се оправят, ще трябва да си извоюваме свободата. Ние сме творци и това е нашият начин да изразим недоволството си“, допълва певецът.

На въпрос защо са избрали лирик-видеото като формат за „Демокрация“, от групата отговарят така:

„Ако се загледате в нашите клипове, ще видите, че всеки един от тях е различен от останалите. Това е наша същност – да представяме всеки път нещо различно, нещо, което не сме правили. В нашия репертоар ние нямаме лирик-видео и решихме да заложим на него. В момента този формат е популярен в целия свят, а и смятаме, че тази песен е много подходяща за него – изключително бърза, динамична, в резултат на което сме единодушни, че крайният продукт се получи супер. Надяваме се и всички останали да го приемат добре, защото те са главните герои в песента.“

Гледайте клипа към “Демокрация” в официалния YouTube канал на Антифриз:

Абонирайте се  за канала на групата, за да следите всички новости около дейността: https://www.youtube.com/channel/UClhXMr_fG0vOPVTFHW6YSkg